utorak, 28. studenoga 2017.

Novogodišnja magija

Kraj godine tradicionalno donosi osim prazničnih ugođaja i neko posebno raspoloženje pomiješano sa nestrpljivim očekivanjem najluđe noći u godini. Po već ustaljenoj navici svi se pri kraju decembra uhvatimo u reviziji toga šta smo uspjeli ostvariti a što nismo proteklih mjeseci, zadajući sebi neke nove ciljeve. Poneki se u tome razočaraju i sa tugom gledaju unazad žaleći za propuštenim prilikama ili nekom osobom. No, kako bilo, nikog od nas posljednji dani tekuće godine ne ostavljaju ravnodušnim. Ipak, jasno nam je svima da Nova godina sama po sebi znači novu sreću, nove prilike i mogućnosti kojima se trebamo istinski radovati. Zato, prije nego se prepustite najluđoj noći u godini poslužite se ljubavnom magijom kako bi zasijali, bili zavodljivi i magnetični. Zar ne postoji izreka koja kaže "po jutru se poznaje dan" a u ovom slučaju interpretacija bi bila - po novogodišnjoj noći se prepoznaje cijela godina. 





Malo magije za sreću u ljubavi

Javna je tajna kako se svi trudimo izgledati što bolje i privlačnije u prazničnoj noći. Naime, poznato je kako se mnogo novih ljubavi rodilo upravo u tim nezaboravnim satima opuštenosti i veselja. Zbog toga ovo je i više nego idealna prilika, posebno za one koji su solo, da u Novu godinu uđu zaljubljeni. Jer ništa ne daje više vjetra u leđa i ne podiže moral od ljubavi. Zaljubljen čovjek daje sve od sebe da uspije i optimizmom savladava prepreke koje pred njega stavlja svakodnevni život. A da bi ljubavi odškrinuli vrata i dopustili joj da uđe u naš život i promjeni ga, najbolji mogući način je da poslušamo nekoliko savjeta vještičije magije, koji nas uče kako postati privlačan za druge. Ili za osobu koja nam se jako sviđa.

Kako je zadnji dan decembra nedjelja odnosno dan uoči Nove godine, gledajte da ove ljubavne rituale izvedete u satima planete Venere koji su nedjeljom dominantni između 15-16 popodne te navečer između 22-23 sata. Sve što budete  radili učinite potpuno sami, bez prisustva drugih osoba, a o onome što ste poduzeli ne govorite nikome. I nipošto ne prekidajte ritual dok ga u potpunosti ne obavite. 


Ritual broj jedan

Prva tajna ljubavne magije krije se, vjerovali ili ne, u mirisu. Naime, nikada nemojte smetnuti sa uma naučno dokazanu tezu da se zametak ljubavi rađa upravo uz pomoć nosa. Zbog toga nam se neko na prvi susret dopadne ili ne dopadne. Svako tijelo ima svoj određeni miris koji ga karakterizira i on je sam po sebi neponovljiv, baš kao i otisci prstiju. Mi ga ne osjećamo, pošto je dio nas, no, kada se pojavi u našoj blizini neka druga osoba naš nos automatski registrira njen miris, šalje signal mozgu i ovaj reagira stvaranjem određenog psihičkog raspoloženja u nama. Ukoliko nam miris odgovara, ugodan je, onda naše tijelo nesvjesno reagira lučenjem određenih mirisa koji onoj drugoj strani, ili preciznije njegovom nosu, pokazuje izraz simpatije i želje za zbližavanjem. Upravo zbog toga nam je neko na prvi pogled simpatičan i drag, probudi u nama zanimanje, opusti nas toliko da odmah steknemo povjerenje, i na prvi pogled se zaljubimo. Ili nam je u slučaju neslaganja mirisa potpuno antipatičan i odbojan. Ukratko rečeno - ljubav je u osnovi zapravo hemija naših tijela. 

A da biste u novogodišnjoj noći mirisom potaknuli emocije druge osobe koristite svoj najdraži parfem te ga pažljivo nanesite po tijelu na ove tri magijske tačke: iza uha, na unutrašnji pregib laktova i koljena te na zapešća ruku. Navedeno pravilo vrijedi za oba spola. Isto tako, miris se uvijek nanosi nakon tuširanja, na suhu kožu, jer tako će ga čisto tijelo bolje upiti u sebe. 





Ritual broj dva

Onu odjeću koju planirate obući u najluđoj noći prethodno osvijetlite plamenom crvenih svijeća. Time ćete na nju prenijeti magičnu moć boginje Venere koja će vas učiniti atraktivnijom i poželjnijom osobom. To ćete napraviti na sljedeći način. Na stolu postavite tri nove crvene svijeće, poredane u obliku trougla, a unutar njega položite sve ono što mislite odjenuti. Neka odjeća ostane usred trougla nekih desetak minuta obasjana svjetlošću upaljenih svijeća. Nakon toga pogasite ih a odjeću obucite. Ukoliko je moguće neka se među tom odjećom nađe neki dio crvene boje, bilo da je riječ o gaćicama, grudnjaku, majici, kravati ili nečem drugom. To će dodatno pojačati učinak.


Ritual broj tri

Dok traje Venerin sat pripalite crvenu svijeću i onda svom snagom misli razmišljajte o osobi koja vam se sviđa ali tako da se fokusirate na ove dijelove tijela te osobe: trokut ispod vrata, usne i predio iza ušiju. Gledajte u plamen i pokušajte što konkretnije doživjeti osjećaj dodira usnama po tim dijelovima tijela. Što je jasnija ova vizualizacija, tim je uspješnija. Tu večer, kada se nađete u blizini željene osobe, barem jednom poljubite ili prstima lijeve ruke dodirnite ove tri ljubavne tačke na njemu ili njoj, bez obzira na redosljed dodirivanja. Isto tako, dok razgovarate sa osobom koja vam se sviđa namjerno je gledajte malo u oči a malo u usne, i to svakako neće ostati nezamjećeno.

Kao što i sami vidite rituali koje su davno otkrile neke mudre vještice ne traži od vas nikakva krila slijepog miša, žablje krake i druge sastojke iz poznatih bajki već samo malo ličnog angažmana, domišljatosti i volje. Vjerujem da ćete u svemu ovome i uživati jer rituali su mudri, zabavni i jačaju vašu harizmu i samopouzdanje.


Oslobodite se zla i zaštitite

Kraj godine posebno je pogodan  trenutak da se oslobodimo svega  onoga lošega što nas je pratilo u proteklom periodu, kako bi što opuštenije i laganije zakoračili u naredno razdoblje. A da bi to postigli dovoljno nam je samo jedno kokošije jaje, po mogućnosti što svježije.

Istuširajte se ali mokru kožu nemojte brisati nego uzmite jedno jaje i nježno i pažljivo se sa njim istrljajte po cijelom tijelu, od glave do pete. Dok to radite zamišljajte kako sve negativno, sav stres, tuga i nervoza koja vas je pratila u godini na izmaku prelazi u jaje. Potom jaje odložite na stranu, obucite se i iza 18 sati pa do ponoći imate priliku da to jaje odnesete i razbijete na kakvom raskršću. Čim to uradite zaputite se kući, bez okretanja unazad. Time ste se pročistili i zbacili sa sebe teret svih prošlih mjeseci. Isto tako, ovim  ritualom ćete preduhitriti lošu sreću i malere koji bi vam u suprotnom mogli kvariti sreću i planove u bližoj budućnosti.

Morate znati da najluđa noć u sebi nosi snažan energetski potencijal i naboj te je pogodna za razno-razne skrivene manipulacije pa zahtjeva i oprez. Naime, u ovoj noći za vas se lako može prikačiti negativna energija izražena kroz urokljiv pogled, ljubomoru, čak i crnu magiju, koja se u ovakvim trenutcima vrlo lako "hvata". Mislim da nije potrebno ni reći da je energetskim vampirima Nova godina prava gozba. Ljudi su pripiti, opušteni i otvoreni te kao takvi savršene mete.

Kako bi se zaštitili od svih navedenih potencijalnih opasnosti i zakoračili sa srećom u Novu godinu obavezno obucite preokrenuti donji veš ili barem jednu čarapu nazujte na stopalo preokrenutu naopako. To će odbiti sve negativne misli i naume od vas i štititi vas tokom cijele proslave.


Bez obećanja u Novoj godini

I za kraj ovog teksta jedan savjet: nemojte si u noći Nove godine davati nikakva obećanja o prestanku pušenja, skidanju kila, da ćete postati bolji u nečemu ili nešto drugo jer naučno je dokazano da se niko toga ne drži do kraja. Najzad, zašto pred sebe u tako ludoj noći stavljati neke teške zadatke i obećanja te si kvariti zabavu. Ništa ta noć i datum nisu posebniji kada su u pitanju naša obećanja od nekih drugih. Zato, opustite se, veselite i uz osmijeh nazdravite Novoj godini. Zapamtite, život je u bilo kojoj godini i bilo kojoj deceniji lijep samo ako ga znamo živjeti. Sve samo ovisi od nas i našeg  pogleda. Sretna Nova godina, da nam svima donese puno mira i zdravlja, ljubavi i sreće, dobrih prijatelja i prilika!

Čarobna moć voska

Pod pojmom vosak podrazumijeva se supstanca životinjskog ili biljnog porijekla, a također može biti napravljen i vještački od prirodne nafte...