srijeda, 23. kolovoza 2017.

Magijski govor

Arapska magija zasniva se na bogohuljenju, baš kao i kršćanska/zapadnjačka magija, posebno kroz jako poznate crne mise i satanizam, gdje se čarobnjak ili sihirbaz na ovaj način dodvorava spiritualnim bićima (džinima) kako bi mu pomogli u realizaciji izrade i slanja sihira.

Najčešći način da se džini "upregnu" i natjeraju da izvrše volju maga jeste pisanje tilsuma (zapisa) koji se onda zapale, zakopaju, stave u vodu, bace u vatru i slično. U sistemu izrade  zapisa postoje dva oblika pisanja - pravilan i obrnut. Naime u arapskom jeziku riječ musallat, koja kad se pročita unazad glasi tallasum ili tilsum (talisman), upravo ima značenje preokretanja nečega. 



Upotreba kur'anskih ajeta i molitvi pri pisanju tilsuma novija je praksa koju su iznjedrili pojedini arapski okultisti poput Al-Bunija, dok je ona originalna znatno starija i od samog islama, i bazira se na starim sirijsko-egipatskim zakletvama, magijskim slovima, znakovima i simbolima, čije porijeklo sigurno dolazi od Kaldejaca i Medijaca, posebno njihove svećeničke kaste Magijci, od koje nam i dolazi sam naziv magija ili mag.

Opće je poznato među arapskim i perzijskim duhovnim iscjeliteljima kako je svaka kur'anska molitva ljekovita, naročito do 15-og ajeta, te da je sam Kur'an doslovno živa, sveta, knjiga, koja ima izvanrednu i čudesnu energiju. Tome su zaslužna brojna dobra, pozitivna duhovna bića koja su čuvari svakog kur'anskog harfa (slova), ajeta, molitve i poglavlja. Upravo zbog toga Kur'an pisan na svetom arapskom pismu ima jak energetski potencijal koji kada se koristi za pisanje hamajlija pruža čovjeku zasigurno najbolju moguću zaštitu. Ili, kada se njegov tekst koristi za izradu tilsuma postiže se izuzetan efekat.

Ovo često stvara zbunjenost kod nemuslimana koji onda imaju sasvim pogrešno mišljenje o svetoj knjizi islama misleći kako u Kur'anu postoje poglavlja o izradi čarolija i prizivanju duhova, ili još popularnije, kako se može proricati sudbina čitajući njegov tekst?! Ni prvo ni drugo nije istina i nema veze sa zdravim razumom. Ko se bar malo potrudi da bar prelista Kur'an uvjerit će se u moje tvrdnje. Upotreba svetog teksta za izradu hamajlija i talismana je poznata kako kod kršćana tako i Židova, gdje se pojedini psalmi koriste za određene talismane tojest probleme ili želje. Znači, to nije proizvod Arapa nego je postojalo čak i prije pojave islama.

Isto tako, današnja pojava vehabija i selafija finansiranih od Saudijske Arabije i Katara, uz punu podršku Amerike, Velike Britanije, Izraela i Francuske, u cilju da se širi teror i ubijanje nemaju nikakve poveznice sa istinskim učenjem islama. Niti će kada imati. Jako je licemjerno od današnjih medija, posebno po Europi i USA, navoditi islam kao neku religiju ubijanja a istovremeno zaboravljati srednjovjekovno spaljivanje nevinih ljudi od strane Crkve, gdje se procjenjuje da je ubijeno preko 4 miliona ljudi, ili križarske ratove i pljačkanja, pa Prvi i Drugi svjetski rat koji su isto tako počeli kršćani, a o europskim kolonijalnim silama i njihovom ubijanju i pljačkanju po Bliskom istoku te porobljavanju Afrikanaca da bi robovali istima da i ne govorim.

Ispravno je napomenuti i to kako i Kur'an, poput Tore i Biblije, osuđuje svaki oblik bavljenja magijom, općenja sa duhovima i gatanje. Naravno, sve tri religije to navode isključivo zbog toga što im je navedeno velika i ozbiljna konkurencija, iako svaka od njih se striktno bazira na magijskim principima počevši od vjere u nevidljiva bića, čuda, proročanstva, neobjašnjiva izlječenja, vizije itd. Bez toga odnosno bez učinka fasciniranja masa nijedna od njih ne bi mogla niti postojati.

Kako sam već napomenuo kur'anski tekst arapski okultisti tumače na jedan drugačiji način nego li obični vjernik i u njegovom sadržaju vide mogućnost da pisanjem onih dijelova sure (molitve) aludiraju na rješavanje nekog problema. Na isti način crni magičari, ali ovaj put na religijsko neprihvatljiv način, preokreću riječi pojedinih molitvi narušavajući tako njihov prirodni slijed, istovremeno slabeći njihovu pozitivnu energetsku moć, pritom stimulišući zle duhove da se naslađuju bogohuljenjem. Ono im je posebno drago ne zbog onoga što čarobnjak čini nego što to samo po sebi predstavlja a to je mogućnost da u magu vide nekog podložnog njihovom uticaju te svojevrsna vrata u materijalni svijet.

Upravo iz tog razloga mnogi okultni autori smatraju da kur'anski tekst napisan naopako ima veliku magijsku moć. No, istu moć taj tekst ima i ako se samo izgovori u tako iskrivljenom obliku, što se označava magijskim govorom.  Među čarobnjacima Bliskog istoka čitanje unazad kur'anskih poglavlja naziva se tabak makus. U zemljama Magriba sihirbazi tvrde kako je izgovaranje kur'anskih ajeta unazad najbolja čarolija. Tamošnji čarobnjaci tom praksom prizivaju džine u namjeri da im ovi otkriju skriveno zlato i drugo blago. Poznato je kako magijski govor ima za cilj da prvo uznemiri a onda i dozove džine, zle duhove, kako bi služili sihirbaza. No, ako to učinite recimo u dnevnoj sobi usred dana ništa se neće desiti jer svaki ritualni potez mora biti u konfrontaciji sa ostalim uvjetima okultnog rada. Pažljivo se odabire vrijeme i mjesto rada, stvara se pogodna atmosfera kroz kađenje, oblikovanje kruga, izvođenje ritualnih pokreta i ponavljanje dova, azima ili zakletvih.

 
Čifutska (Židovska) hamajlija protiv zla i uroka
 

Čarobna moć voska

Pod pojmom vosak podrazumijeva se supstanca životinjskog ili biljnog porijekla, a također može biti napravljen i vještački od prirodne nafte...